Portali Ina-Online, shembull i plagjiaturës dhe pseudo-gazetarisë

dibraime2 May 22, 2016 0
Portali Ina-Online, shembull i plagjiaturës dhe pseudo-gazetarisë

Portali Ina-Online, në shumë raste lajmet që kanë të bëjnë me Dibrën i kopjon nga portali DibraIme.com pa një leje paraprake dhe mbi të gjitha në asnjë rast nuk e citon burimin e lajmit, ky është një shembull mjaft i keq i plagjiaturës dhe i pseudo-gazetarisë të një portali duke kopjuar lajmet e të tjerëve dhe duke i shitur sikur janë të tyre.

DibraIme.com do e ndjek në rrugë ligjore këtë problem, pasi që edhe shkrimet që bëhen tek DibraIme.com ata ja atribojnë dikujt tjetër.
Ina-Online është një turp i gazetarisë të pandershme.

Posto një koment »