haxhi vehbi dibra »

KMSH vlerëson kontributin e Haxhi Vehbi Dibrës

KMSH vlerëson kontributin e Haxhi Vehbi Dibrës

dibraime2 April 18, 2015 1

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë organizoi aktivitetin kulturor “Haxhi Vehbi Dibra, një jetë në shërbim të Islamit dhe Atdheut”, ku u promovua libri i H. Vehbi Dibrës “Ç’urdhnon Kur’ani”, si dhe u transmetua premiera e

Read More »
Haxhi Vehbi Dibra (1867-1937) – Heroi i çështjes kombëtare

Haxhi Vehbi Dibra (1867-1937) – Heroi i çështjes kombëtare

dibraime2 December 1, 2014 0

Hoxha që punoi jo vetëm për Fe, Hoxha që veproi edhe për Atdhe… Haxhi Vehbi Dibra lindi në vitin 1867, në Dibër të Madhe, në një familje të nderueme, në familjen e Agollëve, të

Read More »
Ja kush në të vërtetë e ngriti Flamurin në Vlorë?

Ja kush në të vërtetë e ngriti Flamurin në Vlorë?

dibraime2 November 29, 2014 3

Një video nga hoxhë Husamedin Abazi po qarkullon në internet ditët e fundit ku hedh dyshime se nuk ka qenë Ismail Qemali ai që ka ngritur flamurin në Vlorë, në 28 Nëntor të vitit

Read More »