dibra »

Dibranët po braktisin BDI-në, po ju bashkohen partive opozitare

Dibranët po braktisin BDI-në, po ju bashkohen partive opozitare

dibraime2 November 23, 2016 0

Fushata për zgjedhjet e parakohshme në Maqedoni sapo ka filluar, poashtu edhe në qytetin e Dibrës aktivistet e partive politike kanë filluar punën e tyre në teren. Në qytetin e Dibrës ditët e fundit

Read More »
Vjedhje e peshkut në liqenin e Dibrës (FOTO-LAJM)

Vjedhje e peshkut në liqenin e Dibrës (FOTO-LAJM)

dibraime2 November 17, 2016 0

Pas reagimeve të shumta nëpër rrjetet sociale nga qytetarët ku raportojnë me fotografi se si Liqeni i Dibrës është shëndruar në një deponi masive mbeturinash dhe shishesh plastike edhe një dukuri tjetër që shqetëson

Read More »
Dibra ishte dhe mbetet vatër e arsimit shqiptar

Dibra ishte dhe mbetet vatër e arsimit shqiptar

dibraime2 November 14, 2016 0

Historikisht qyteti i Dibrës i ka dhënë shumë arsimit shqiptar. Në të kaluarën, edhe pse Dibra ka qenë nën shume okupime, iluministët dibrane kanë themeluar shkollën e parë qysh në kohën e Perandorisë osmane.

Read More »
Sheherlinjtë e Dibrës dhe Mëhallat e Dibranëve në Tiranë

Sheherlinjtë e Dibrës dhe Mëhallat e Dibranëve në Tiranë

dibraime2 May 3, 2016 0

Nga Roald A. Hysa Mahalla e Dibranëve është një nga toponimet e mirënjohura për të gjithë tiranasit e vjetër. Një pjesë e madhe e dibranëve sheherli janë vendosur pikërisht në këtë pjesë të Tiranës

Read More »
DibraIme plot 2 vite me ju

DibraIme plot 2 vite me ju

dibraime2 April 26, 2016 0

Njoftime, lajme, të reja dhe informacion. Ky ka qenë dhe vazhdon të mbetet qëllimi i portalit DibraIme.com.  Sot ky portal bën plot 2 vite punë e përkushtim nëpërmjet të cilit jemi munduar të përcjellim

Read More »
EKSKLUZIVE/ Haxhi Maqellara intervistë për portalin DibraIme

EKSKLUZIVE/ Haxhi Maqellara intervistë për portalin DibraIme

dibraime2 April 4, 2016 0

Intervistoi: Arsim Kolari Haxhi Maqellarën të gjithë e njohim si një figurë të shquar dhe të spikatur të historisë së muzikës së pastër shqipe. Veprimtaria artistike më e shkëlqyer e tij, pasqyron periudhën e

Read More »
Vazhdon masakrimi i drunjve në Dibër (FOTO-LAJM)

Vazhdon masakrimi i drunjve në Dibër (FOTO-LAJM)

dibraime2 March 6, 2016 0

Komuna Dibër dhe kryetari i saj vazhdojnë që të presin çdo dru të mundshëm në Dibër, prej reth 2 vitesh shumë aktivistë dhe qytetarë dibranë kanë reaguar gjith kohën në rrjetet sociale, poashtu edhe

Read More »
Merr fund odisea e Radikës; Strasburgu urdhëron Maqedoninë të mos e devijojë lumin

Merr fund odisea e Radikës; Strasburgu urdhëron Maqedoninë të mos e devijojë lumin

dibraime2 October 31, 2015 1

Merr fund odisea e devijimit të lumit Radika për të furnizuar me ujë një hidrocentral të planifikuar për t’u ndërtuar nga qeveria Maqedonase në zonën e Mavrovës. Pas debateve të shumta nga shqiptarët e

Read More »
Në Dibër do të zhvillohet festivali “Oda Dibrane 2015″

Në Dibër do të zhvillohet festivali “Oda Dibrane 2015″

dibraime2 October 26, 2015 0

Ne datën 29 Tetor me fillim në ora 19:00 në sallën e sportit të qytetit të Dibrës së Madhe, do të zhvillohet festavili mbarkombetar “Oda Dibrane”. Oda Dibrane në gjuhën popullore simbolizon dhomën e

Read More »
Dibra ndihma për kumanovën

Dibra ndihma për kumanovën

dibraime2 May 13, 2015 0

Pas rasteve të fundit të ndodhura në Kumanovë, dibranët shprehin solidaritetin dhe u vijnë në ndihmë kumanovarëve me ndihma. Inciativa ka qenë e marur nga Vullnet Kërkuti që ka gjetur mbështetjen e madhe të

Read More »