dibranet ne amerike »

Sheherlinjtë e Dibrës dhe Mëhallat e Dibranëve në Tiranë

Sheherlinjtë e Dibrës dhe Mëhallat e Dibranëve në Tiranë

dibraime2 May 3, 2016 0

Nga Roald A. Hysa Mahalla e Dibranëve është një nga toponimet e mirënjohura për të gjithë tiranasit e vjetër. Një pjesë e madhe e dibranëve sheherli janë vendosur pikërisht në këtë pjesë të Tiranës

Read More »
Dibra: Na iku gjith rinia në Amerik, nuk duam të dëgjojmë për politikë

Dibra: Na iku gjith rinia në Amerik, nuk duam të dëgjojmë për politikë

dibraime2 April 9, 2014 0

Këto ditë  nga Dibra për në Amerikë ilegalisht  janë nisur 30 dibranë, me një shumë prej 20-25 mijë dollarë për person, për të kaluar kufirin nëpërmjet Meksikës. Një familje dibrane rrëfen historinë e largimit

Read More »