dibra e madhe »

Hapet laboratori biokimik modern në qytetin e Dibrës (FOTO-LAJM)

Hapet laboratori biokimik modern në qytetin e Dibrës (FOTO-LAJM)

dibraime2 December 2, 2017 0

Sigurisht, sëmundjet mund të kurohen në spitale e klinika mjekësore, por nëse do ishte e mundur, parandalimi është rruga më e sigurt për një jetë të gjatë e të shëndetshme. Laboratori i ri Biokimim

Read More »
Dibra ishte dhe mbetet vatër e arsimit shqiptar

Dibra ishte dhe mbetet vatër e arsimit shqiptar

dibraime2 November 14, 2016 0

Historikisht qyteti i Dibrës i ka dhënë shumë arsimit shqiptar. Në të kaluarën, edhe pse Dibra ka qenë nën shume okupime, iluministët dibrane kanë themeluar shkollën e parë qysh në kohën e Perandorisë osmane.

Read More »
DibraIme plot 2 vite me ju

DibraIme plot 2 vite me ju

dibraime2 April 26, 2016 0

Njoftime, lajme, të reja dhe informacion. Ky ka qenë dhe vazhdon të mbetet qëllimi i portalit DibraIme.com.  Sot ky portal bën plot 2 vite punë e përkushtim nëpërmjet të cilit jemi munduar të përcjellim

Read More »
EKSKLUZIVE/ Haxhi Maqellara intervistë për portalin DibraIme

EKSKLUZIVE/ Haxhi Maqellara intervistë për portalin DibraIme

dibraime2 April 4, 2016 0

Intervistoi: Arsim Kolari Haxhi Maqellarën të gjithë e njohim si një figurë të shquar dhe të spikatur të historisë së muzikës së pastër shqipe. Veprimtaria artistike më e shkëlqyer e tij, pasqyron periudhën e

Read More »
Merr fund odisea e Radikës; Strasburgu urdhëron Maqedoninë të mos e devijojë lumin

Merr fund odisea e Radikës; Strasburgu urdhëron Maqedoninë të mos e devijojë lumin

dibraime2 October 31, 2015 1

Merr fund odisea e devijimit të lumit Radika për të furnizuar me ujë një hidrocentral të planifikuar për t’u ndërtuar nga qeveria Maqedonase në zonën e Mavrovës. Pas debateve të shumta nga shqiptarët e

Read More »
Dibra ndihma për kumanovën

Dibra ndihma për kumanovën

dibraime2 May 13, 2015 0

Pas rasteve të fundit të ndodhura në Kumanovë, dibranët shprehin solidaritetin dhe u vijnë në ndihmë kumanovarëve me ndihma. Inciativa ka qenë e marur nga Vullnet Kërkuti që ka gjetur mbështetjen e madhe të

Read More »
Rezikohet marrëveshja për Rrugën e Arbërit, kinezët vendosin kushte

Rezikohet marrëveshja për Rrugën e Arbërit, kinezët vendosin kushte

dibraime2 May 7, 2015 0

Gjatë ditëve të fundit është përfolur shumë për ndërtimin e pjesës së mbetur të Rrugës së Arbërit nga kompania Kineze “China State Construction Company”, por marveshja mes qeverisë Shqiptare dhe kompanisë kineze po rezikohet

Read More »
Më shumë gropa se sa rrugë në Dibër

Më shumë gropa se sa rrugë në Dibër

dibraime2 April 15, 2015 0

Prej reth tre muajsh situata në rrugët e Dibës është rënduar shumë, thuajse të gjitha rrugët e qytetit të Dibrës janë të mbushura me gropa. Dhjetëra gropa të thella 10-20 centimetra në për rrugët

Read More »
Kinezët në prill nisin ndërtimin e Rrugës së Arbërit

Kinezët në prill nisin ndërtimin e Rrugës së Arbërit

dibraime2 January 29, 2015 0

Kinezët pritet të marrin në dorë brenda muajit prill ndërtimin e Rrugës së Arbërit që lidhur Shqipërinë me Maqedoninë, apo akset që lidhin dy Dibrat, si pjesë e Korridorit 8. Ministri i Transporteve Edmond

Read More »
Hamami i Dibrës i shëndruar në deponi mbeturinash

Hamami i Dibrës i shëndruar në deponi mbeturinash

dibraime2 January 23, 2015 0

Një ndër objektet më të vjetra të qytetit të Dibrës është Hamami i vjetër i qytetit, i cili dikur ka qenë dikur një banjë publike turke dhe një vlerë kulturore për qytetin e Dibrës.

Read More »