personalitete dibrane »

Elez Isufi – Simbol i trimërisë, besës dhe bujarisë

Elez Isufi – Simbol i trimërisë, besës dhe bujarisë

dibraime2 December 10, 2014 0

Elez Isufi lindi në vitin 1861 ne Fshatin Sllovë të Dibrës. Ishte i biri Isuf Ndreut. Rrejdhë nga një familje malësore dibrane, i cili për së gjalli u bë simboli më i ndërtuar i

Read More »
Haxhi Vehbi Dibra (1867-1937) – Heroi i çështjes kombëtare

Haxhi Vehbi Dibra (1867-1937) – Heroi i çështjes kombëtare

dibraime2 December 1, 2014 0

Hoxha që punoi jo vetëm për Fe, Hoxha që veproi edhe për Atdhe… Haxhi Vehbi Dibra lindi në vitin 1867, në Dibër të Madhe, në një familje të nderueme, në familjen e Agollëve, të

Read More »
Said Najdeni – “Hoxhë Voka”

Said Najdeni – “Hoxhë Voka”

dibraime2 December 1, 2014 0

“Nuk vuaj për para e për grada por për komb e atdhe” Rilindja Kombëtare Shqiptare ishte një lëvizje e gjerë politike e kulturore që synonte çlirimin e të gjitha tokave shqiptare dhe bashkimin e

Read More »