Personalitete Dibrane »

Personat më të shquar shqiptar që kanë prejardhjen nga Dibra, ata që kanë kontribuar në çështjen Shqiptare, që ishin rilindasit e vërtetë që gjithë jetën ja kushtuan Shqipërisë dhe çëshjtes Shqiptare.Musa Piperku, krenaria jonë

Musa Piperku, krenaria jonë

dibraime2 June 14, 2015 0

Nga: Arsim Kolari Sot, më 14 qershor 2015, mbushen plot 10 vjet që se u nda nga jeta kolosi mbarëshqiptar, Musa Piperku. Ashtu siç qe, i ndershëm, i përkushtuar, i pastër, i qetë, i

Lexoje të plotë »
Elez Isufi – Simbol i trimërisë, besës dhe bujarisë

Elez Isufi – Simbol i trimërisë, besës dhe bujarisë

dibraime2 December 10, 2014 0

Elez Isufi lindi në vitin 1861 ne Fshatin Sllovë të Dibrës. Ishte i biri Isuf Ndreut. Rrejdhë nga një familje malësore dibrane, i cili për së gjalli u bë simboli më i ndërtuar i

Lexoje të plotë »
Haxhi Vehbi Dibra (1867-1937) – Heroi i çështjes kombëtare

Haxhi Vehbi Dibra (1867-1937) – Heroi i çështjes kombëtare

dibraime2 December 1, 2014 0

Hoxha që punoi jo vetëm për Fe, Hoxha që veproi edhe për Atdhe… Haxhi Vehbi Dibra lindi në vitin 1867, në Dibër të Madhe, në një familje të nderueme, në familjen e Agollëve, të

Lexoje të plotë »
Said Najdeni – “Hoxhë Voka”

Said Najdeni – “Hoxhë Voka”

dibraime2 December 1, 2014 0

“Nuk vuaj për para e për grada por për komb e atdhe” Rilindja Kombëtare Shqiptare ishte një lëvizje e gjerë politike e kulturore që synonte çlirimin e të gjitha tokave shqiptare dhe bashkimin e

Lexoje të plotë »
Josif Bageri – Rilindasi Shqiptar

Josif Bageri – Rilindasi Shqiptar

dibraime2 December 1, 2014 0

Josif Bageri (1868 – 1915) nga Reka e Epërme e Dibrës ishte një ndër figurat më të shquara të Rilindjes sonë kombëtare. Ai ishte poet me talent të rallë, prozator që shkroi shumë tregime

Lexoje të plotë »