Shqipëria mund të futet në BE por Dibra akoma nuk është pranuar në Shqipëri

dibraime2 July 1, 2014 0
Shqipëria mund të futet në BE por Dibra akoma nuk është pranuar në Shqipëri

Nga: Dr Gëzim Alpion
Angli, 1 Korrik 2014

Siç mund të jeni në dijeni, Kryeministri Edi Rama zgjodhi heshtjen nga shtatori 2013 deri më 10 maj 2014 për kërkesën e përsëritur disa herë për takim për t’i dorëzuar peticionin për Rrugën e Arbërit.

Më 22 maj 2014, pra 11 ditë pasi isha kthyer në Angli pas lobimit në Shqipëri për Rrugën e Arbërit nga 4-11 maj, Zyra e Kryeministrit më dërgoi një letër për të më njoftuar se jam i mirëpritur të shkoja në Tiranë për ta dorëzuar peticionin formalisht kur të dëshiroja.

Unë dhe kolegët e mi e mirëpritëm letrën nga Zyra e Kryeministrit ndonëse nuk e kuptuam se përse z. Rama nuk na priti kur ishim në Tiranë, ashtu siç bënë Presidenti i Republikës dhe Kryetari i Kuvendit.

Që nga 22 maji i këtij viti, ne i kemi dërguar Zyrës së Kryeministrit tre mesazhe për t’i njoftuar se e pranojmë ftesën dhe se jemi të gatshëm të kthehemi në Tiranë, kurdo që të jetë e përshtatshme për z. Rama, në shtator ose në dhjetor të këtij viti. Megjithatë, deri tani askush nuk ka denjuar të na kthej përgjigje ose të paktën, për kortezi, të na njoftoj se e kanë marë përgjigjen tonë.

Mund të konfirmojmë se, një vit pas ardhjes në pushtet, Qeveria Rama akoma nuk ka siguruar fondet për Rrugën e Arbërit. Dhe kjo ndodh ndërkohë që për vepra në zona të tjera, me sa duket, të ‘preferuara’, kjo qeveri, si qeveritë para saj, vazhdon të gjejë fonde si me magji.

Shqipëria edhe mund të pranohet në BE pas 10 vjetësh por e vërteta e hidhur është se Dibra dhe zona të tjera të ‘largëta’ akoma nuk janë pranuar në Shqipëri.

Në mungesë të një përgjigje të qartë nga Zyra e Kryeministrit nëse do të na takojë z. Rama për t’i dorëzuar peticionin, ne do të kthehemi në Tiranë kur ta shikojmë të arsyeshme dhe do të zgjedhim metodën tonë të dorëzimit e cila, ju sigurojmë, se do të jetë brenda normave demokratike.

Politika shqiptare ka kohë që dominohet nga rastësira. Migjithatë, as Dibra dhe asnjë zonë tjetër e Shqipërisë e poshtëruar nga injorimi shtetëror njëshekullor, nuk është rastësi dhe zëri i saj si dhe vullneti i më se 8,000 nënshkruesve të peticionit online dhe në formularë do të dëgjohen.

Ju lutemi nënshkruani peticionin në mënyre që zëri ynë të jetë sa më i fortë kurdo që t’ja paraqesim qeverisë formalisht.

http://www.change.org/en-GB/petitions/complete-the-construction-of-the-arb%C3%ABri-road-nd%C3%ABrtoni-sa-m%C3%AB-shpejt-dhe-me-standarde-rrug%C3%ABn-e-arb%C3%ABrit

/DibraIme.com

Posto një koment »