Rruga e Arbrit renditet e para në programin “One billion projects”

dibraime2 January 31, 2017 0
Rruga e Arbrit renditet e para në programin “One billion projects”

Kryeministri Edi Rama ka ftuar bizneset dhe bankat të bëhen pjesë e “One Billion Project”, për të investuar në realizimin e projekteve.

Ai tha se shpreson që me këtë program të adresohen disa probleme të rëndësishme të infrastrukturës rrugore kombëtare, infrastrukturën e zonave turistike etj.

“Programi është një ftesë për sipërmarrjen dhe bankat që të përfshihen në një proces partneriteti me qeverinë për të bërë të mundur realizmin në një kohë të shpejtë të një numri të konsiderueshëm projektesh dhe duke garantuar nga pikëpamja financiare, financimin sipas afateve të përcaktuara kontraktuale të çdo projekti nga ana e buxhetit të shtetit me një shtrirje të arsyeshme në vite”, tha Rama.

Ai tha se pjesë e programit është dhe Rruga e Arbrit për të cilën ka nisur proceudra dhe është projekti i parë që përfshihet në këtë program. Programi bazohet në një listë projektesh të renditura në mënyrë prioritare.

Posto një koment »