Maqedoni, deri në 5 vjet burg, për mediat që publikojnë fotot e Muhamedit a.s

dibraime2 January 14, 2015 0
Maqedoni, deri në 5 vjet burg, për mediat që publikojnë fotot e Muhamedit a.s

Maqedoni, deri në 5 vjet burg, për mediat që publikojnë fotot e Muhamedit

Nëse në Maqedoni në media do të publikoheshin karikaturat e profetit të muslimanëve, Muhamedit a.s, atëherë ajo do të dënohej sipas ligjit për nxitje të urrejtjes fetare, shkruan e përditshmja Dnevnik.
Sipas kësaj gazete, kushtetuta e Maqedonisë ka paraparë dënim me burg prej 1 deri në 5 vite për ata persona që nxisin urrejtje fetare siç është popullata jonë, ku gjysma e banorëve të shtetit janë besimtarë musliman dhe do të provokoheshin rëndë.

Posto një koment »