Ja sa janë temperaturat në Maqedoni, mëngjesi më i ftohtë në Dibër

dibraime2 January 25, 2016 0
Ja sa janë temperaturat në Maqedoni, mëngjesi më i ftohtë në Dibër

Në Mavrovë, Berovë dhe Lazaropolë, në mëngjes janë matur temperatura më të ulëta prej minus 11 dhe minus 10 gradë Celsius, mbi zeron janë matur temperatura vetëm në Gjevgjeli – një gradë Celsius.

Në mëngjes në Dibër janë matur – 9 gradë Celsius, – 7 në Pozharan, Pozhar dhe Tetovë, – 6 gradë Celsius në Strumicë, Manastir, Topollçan, Kriva Pallankë, – 5 gradë Celsius në Gjurishte, Krushevë, Ohër dhe Vinicë, – 4 gradë Celsius në Prilep, Pretor dhe Shtip, – 3 gradë Celsius në Shkup, Kavadar, Kumanovë, -2 në Dojran, Demir Kapi, Shkup – Zajçev Rid.

Më së shumti borë prej 32 centimetrave ka në Mavrovë, 24 në Lazaropole, 14 në Krushevë, Pozharan, 13 në Gjurishte, 12 në Berovë, 10 në Pozhar, 8 në Tetovë, 6 në Manastir, 5 në Topollçan, Shtip, 3 në Strumicë dhe një centimetër në Kriva Pallankë.

Moti në mëngjes është me vranësira të ndryshueshme, vende-vende me erë të dobët veriore. Gjatë ditës do të mbisundojë mot i ndryshueshëm me periudha të diellit. Në orët e mbrëmjes në pjesët verilindore do të ketë kushte për botë të dobët lokale. Do të fryejë erë e dobët nga drejtimi verior. Temperatura e ditës do të lëvizë prej -2 deri në 5 gradë Celsius.

Në Shkup moti do të jetë me vranësira të ndryshueshme me periudha të diellit dhe me erë të dobët veriperëndimore. Temperatura do të arrijë deri në 2 gradë Celsius.

Nesër do të jetë me vranësira të ndryshueshme, në orët e hershme të paradites dhe në pjesët verilindore me kushte për borë të dobët. Do të fryejë erë e dobët ndërsa përgjatë Vardarit erë veriore mesatare. Pastaj në ditët në vijim do të mbisundojë mot me diell dhe më ngrohtë me vranësira mesatare. Temperaturat e mëngjesit dhe të ditës do të jenë në rritje./INA

Posto një koment »